zaterdag 30 augustus 2008

Strandwandeling september 2006


Dit album heb ik begin dit jaar gemaakt maar ik heb het nu pas gefotografeerd. Natuurlijk had ik al een keer geprobeerd te scannen maar door één druk op een verkeerde knop was ik toen alles kwijt. Balen uiteraard... vandaar dat het een tijdje heeft geduurd. De afmeting is ca. 15,5 cm x 21 cm.

Als je in de kolom hiernaast op het fotootje van het album klikt, kun je het hele album in een diashow bekijken.

Een druk maar gevarieerd weekje...

heb ik achter de rug: maandag in mijn eentje voor de twee groepen 7; dinsdag naar Artis; woensdag weer alleen voor de twee groepen 7; donderdag speciaal programma vanwege de opening van de "Brede school",; vrijdag de twee groepen 7 weer in mijn uppie.

Deze leuke beesten zag ik in Artis; het zijn een soort lama's, denk ik. En zo te zien is hun kapper al een tijdje dood!

zondag 24 augustus 2008

Ik kon de verleiding niet weerstaan... Signo Uni-Ball


In Kassel vond ik deze gelpennen bij Müller. Ik koop er wel vaker spulletjes: lintjes, (gel)pennen etc. Nu zag ik deze pennen allemaal liggen; de Signo's Uni-ball. Deze Signo's zijn allemaal metallic. Ze hadden nog de gewone kleuren maar daar heb ik al zoveel van.
Deze gelpennen schrijven lekker dik en ze vloeien goed. Ik heb ook de Sakura metallic-lijn. Die doen het ook heel goed maar die hebben een hele dunne schrijfpunt, ik denk 0,3 of 0,4mm hooguit. Deze Signo's zitten, denk ik, op 1,0 mm.

zondag 17 augustus 2008

Resultaat!!!


Met de Sizzix Bigz dies heb ik al een beetje zitten fröbelen, gisteravond. Je kunt er echt dik karton (bij scrappers ook bekend onder de naam chipboard) mee uitstanzen. Gelukkig heb ik een heel pakket kartonnen A4tjes. Die heb ik een tijd geleden van Anouk gekregen. Ik heb ook nog een vogel gezien op internet bij Sizzix zelf en die wil ik zeker ook hebben: zoooo leuk!!!! Verder zit ik nog te denken over een alfabet.

Een grote verrassing!

Afgelopen vrijdag had Jacques vrij genomen en hij had de kortingsbon van de KnotsGekke KaartenDagen uitgeprint. Eigenlijk had ik eerst niet eens zo'n zin om te gaan want ik voelde me verplicht om naar mijn moeder te gaan. We zijn toch gegaan en we hebben een leuk dagje gehad. Ik heb behoorlijk wat gekocht. Kijk maar eens naar de foto's.
zaterdag 9 augustus 2008

Verven vervolg

Vandaag zijn we met z'n tweeën bezig geweest met verven. Jacques de erker, en ik de deuren en het raamkozijn op de patio nog een keer. Wat nu grijs is wordt ecrukleurig, dat vinden wij mooi bij dat donkerrood. Op de foto lijkt het rood trouwens véél lichter dan het in werkelijkheid is. Het is echt behoorlijk donkerrood!

woensdag 6 augustus 2008

Het huis moet een likje verf
Gisteren heb ik bij de Gamma verf gekocht voor de buitenkant van het huis. Aan de terrakleurige voorkant wordt/blijft het blauw, al is het nu wat donkerder. De achterkant, dus de patio en de erker, wordt iets lichter dan bordeauxrood. Daar hebben we cremekleurige bakstenen. Daar vond ik het donkerrood mooi bij passen.
Vanochtend ben ik dus begonnen met schuren, ontvetten, plamuren en toen de eerste laag verf erop. Ik heb de dubbele deur en een raamkozijn af. Dat vind ik genoeg voor vandaag! Ben ik toch bezig geweest van 8.10 uur tot 16.30 uur.
Attigu moest zichzelf zien te vermaken maar dat lukte goed m.b.v. de Wii.
Morgen ga ik niet verder want dan moet ik naar school voor de eerste studiedag van het schooljaar 2008-2009.

Zo was het:

dinsdag 5 augustus 2008

Baby O.L.C. van Scrapsite 4 augustus


Gisteravond heb ik de LO gemaakt van de online Scrapsite-Crop.
Ik heb mijn LO rechtstreeks in het babyalbum van Troy verwerkt.
Op de LO heb ik gewoon effen fel gekleurd papier gebruikt.
De kleuren komen overeen met de kleuren in de foto.
De foto heb ik overigens gecropt en afgewerkt met schulpranden.
Daarin gaatjes gemaakt met mijn roze krokodil en een touwtje erdoor heen.
Voor de rest heb ik geëxperimenteerd met de 3D glansacrylverf uit Duitsland.

zondag 3 augustus 2008

Transparant album

Met de spulletjes voor het clearalbum van de Scrapsitemeeting, waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn, vanwege een ongelukkige val van mijn moeder, heb ik alsnog het album gemaakt in april. De foto's zijn van vroeger van Martijn en Arieke en twee recentere foto's met Attigu en Troy.

De Panasonic Lumix TZ5We hadden het er al een tijdje over: een klein handzaam fototoestelletje met veel mogelijkheden. Martijn had een tijdje geleden een Lumix gekocht, een heel klein plat dingetje. De prijs was evenredig omgekeerd aan de grootte. Bij het bekijken van info, zagen we nog een aantal andere modellen. De TZ5 heeft 10 x optische zoom. En als je de resolutie naar 3 miljoen pixels zet, dan heb je zelfs 16 x optische zoom. Behoorlijk, vinden wij!
We hebben dus voor de TZ5 gekozen; ietsje groter maar voor ons beter.

zaterdag 2 augustus 2008

Album Apenheul

Dit album van Apenheul heb ik begin vorig jaar gemaakt. Omdat Jacques eindelijk vandaag de scanner heeft aangesloten op de Imac, heb ik de L.O.'s kunnen scannen. Een slideshowtje maken en klaar is Kees!

vrijdag 1 augustus 2008

Augustus alweer!!!

Vandaag is het 1 augustus. Mijn laatste echt vrije dag. Maandag zit ik weer op school en ook de dagen er na, zal ik er geregeld te vinden zijn. Vandaag ga ik proberen, om nog wat foto's te maken van albumpjes. Onze Pixma werkt nog steeds niet met de Imac samen. Scannen kan dus niet.