woensdag 31 december 2008

OudjaarBijna niet te geloven... het is alweer oudjaar. De wafels zijn weer gebakken door Jacques. Zelf ben ik met de koude schotel en de kippenragout bezig. Ik wilde nog appelbeignets maken maar dat komt er, denk ik, niet van. Vanmiddag wordt er nog een rolstoel afgeleverd bij mijn moeder, tussen 13.00 u en 17.00u. Een paar maanden geleden is die besteld; nu komt ie dan... te laat. Ze is zo verstijfd door de Parkinson dat ze niet meer in een rolstoel kan. Maar ja, je moet nu eenmaal aanwezig zijn.

Voor iedereen: een hele prettige avond gewenst met vrienden en/of familie. Ik hoop dat wensen, verlangens en voornemens voor iedereen werkelijkheid moge worden. Gelukkig 2009!

dinsdag 30 december 2008

Vrieskou


Bij de "wandeling" zie 20 dec. had ik nog snel een rechter LO gemaakt.
Ik heb altijd het liefst een dubbele LO; dat staat mooier in het album.
Zo ziet het er samen uit.

Het witte vel cardstock had ik bewerkt met glimmermist en een mask van Heidi Swapp.Het gedichtje heeft vast geen gangbaar rijmschema.
Maar ja... als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan!

Vrieskou lokt;
diffuus licht.
Keel schroeit dicht,
adem stokt.
Een winterse gril;
ijzige wereld, zo kil.

maandag 29 december 2008

Weer thuisSinds gisteravond zijn we weer thuis. De afgelopen dagen waren we in het Sauerland. Heerlijk in ons huisje met z'n tweeën. We hadden het nieuwste seizoen van NCIS bij ons, dus lekker lui doen!!! Voor de rest heb ik me behoorlijk geconcentreerd op m'n keyboard en heb ik enkele nummers opgenomen. De laatste tijd had ik ontzettend weinig aan muziek gedaan. Sowieso heb ik (behalve school en mijn moeder) weinig gedaan. Half november en december is echt topdrukte op school. Sint Maarten, Sinterklaas en kerstmis, dan weet je het wel! Nu kan ik lekker even bijkomen!

maandag 22 december 2008

Elf yourselfEen kerstgroet van "Elf yourself" lukte me niet op deze plaats.
In de kolom hiernaast staat de link.
Het is een erg grappig filmpje en je kunt er zelf ook een maken.
Vorig jaar heb ik er deze LO's van gemaakt.

zaterdag 20 december 2008

Online crop Scrapcorner

Voor de online crop had ik zelf deze LO gemaakt.
De cirkel had ik met glimmermist bewerkt.
"Wandeling"
In de winterkou een wandeling maken, brrr.
IJzig maar het levert wel mooie plaatjes op.

Het vogeltje heb ik bewerkt met glitter van Marabu.
Het vogeltje en de tak zijn van een "mask" van Heidi Swapp.
In dit geval heb ik het vogeltje omgetrokken en ingekleurd.
Dit was de sketch.

donderdag 11 december 2008

Nieuwe kerstboom


Vorig jaar hebben we na kerstmis een nieuwe boom en nieuwe ballen gekocht. Alles voor 50 à 70 % van de nieuwwaarde.
Op die manier is het best te doen! We hebben nu als kleur: groen
en dan wel nog een paar blauwe ballen van vorig jaar erbij.
Ik vind deze boom vééééél beter dan de vorige want het is een smalle, hoge boom. Dus neemt ie minder ruimte in. En dat is wel zo prettig!
Omdat de boom zo hoog is (240 cm.) paste er geen piek meer op helaas.
Dat hebben we opgelost met een hele mooie bloem.

De laatste keer in Marburg hadden we muurstickers gekocht: kerstballen. Die leken ons wel leuk op de gang. Vanmorgen heb ik de klaprozen tijdelijk vervangen voor kerstballen. Zie hier het resultaat.

zaterdag 6 december 2008

Pakjesavond 5 december

Gisteravond hadden we dan weer onze gebruikelijke pakjesavond. Met de kinderen en de twee kleinkinderen was het echt gezellig. We begonnen de avond met een culinair hoogstandje: patat met het nodige erbij. Geen Jamie Oliver idd maar wel errug makkelijk! Warme chocolademelk maak ik wel altijd zelf. Voor degenen, die er nog slagroom bij wilden, stond er een spuitbus. Toen iedereen voorzien was, kon het feest beginnen.

Het was erg leuk: Troy had ook al snel in de gaten, dat het Sinterklaaspapier er was, om te scheuren.

We hebben allemaal leuke cadeaus gehad. Zelf kreeg ik twee Pandora kralen; een Wii Music; een chocoladeletter en met Jacques samen een Gorilla pod.

maandag 1 december 2008

Ziek

Zaterdag voelde ik me al niet echt lekker; geen trek en niet zo'n zin om leuke dingen te doen. Na het warme eten begon ik me steeds zieker te voelen. Zelfs ons wekelijkse wijntje met een pindaatje (iets waar ik de hele week naar uitkijk); daar moest ik absoluut niet aan denken. We gingen net naar boven om een uur of 11 toen ik weer direct naar beneden kon rennen en daar kwam de eerste golf. Na een afschuwelijke nacht volgde een hele vervelende zondag. Vanochtend had ik me gewoon aangekleed om naar school te gaan maar omdat ik me zo raar voelde heb ik de thermometer gepakt. Toen bleek dat ik 39º koorts had. Ik heb me ziek gemeld en ben weer in bed gedoken waar ik het grootste deel van de dag in zalige onwetendheid heb doorgebracht.