dinsdag 29 december 2009

ladekast wat netter gemaakt


Deze ladekast werd op school (waar ik werk) weggedaan. Ik bood mij graag aan als "het Goed" (de kringloopwinkel). Zo'n kast kun je altijd goed gebruiken als je veel hobby's hebt. De bedoeling is, dat ik de hele kast ga verven maar dat gebeurt nog wel een andere keer. Voor voorlopig moet het zo maar even goed zijn. Er zitten in ieder geval al heel veel spullen in.

Mixed Media


Zoals jullie weten, ben ik sinds de laatste twee weken bezig met Mixed Media.
Ik vind het erg leuk om te zien en ik vind het even leuk om zelf te doen.
Eigenlijk kun je met erg weinig middelen al een leuk LOotje maken.
Het is niet zo, dat ik niet meer ga scrappen;
in feite ben ik momenteel bezig met een albumpje,
waar ik in de zomervakantie mee begonnen ben.
Scrappen blijft voor mij zeker op nummer 1 staan.
Maar veel scrappers maken ook kaarten en dat doe ik dus niet.
Dit vind ik veel leuker! Dus zo moet je het een beetje vergelijken...

Nu ben ik op Hyves een MM en art journaling en Freestyle hyves begonnen.
De bedoeling is om in contact te komen met degenen,
die de MM leuk vinden. En van elkaar te leren!
Ook Scrapbook-freestylers kunnen er terecht.

http://MixedMedia-scrap.hyves.nl/

Groetjes, Anneke

zondag 27 december 2009

Nog wat 'mixed mediaatjes' gemaakt

In het Sauerland, waar wij de afgelopen dagen waren, heb ik nog wat MMmetjes gemaakt.
Je kunt met relatief weinig middelen behoorlijk wat bereiken: hier heb ik enkel wat wit; grijs en zwart gebruikt met als kleuraccent de rode mijter van de Sint. Die kwam uit de Veronica-gids. Ik heb allerlei pennen gebruikt: Stabilo's; Staedtlers; Signo Unis Balls; Copics en allerlei Sakura's. De journaling vond ik moeilijk en is uiteindelijk dubbelzinnig geworden. Goedheiligmannen zitten per definitie wel vaak op hun knieën. Het kan echter ook een andere betekenis hebben. En die is redelijk actueel op dit moment!

vrijdag 18 december 2009

Mixed Media voor de kinderenGisteren hadden wij op school het kerstcircuit. Je krijgt dan altijd een groep kinderen van alle leeftijden door elkaar. We moesten iets bedenken... alleen: het mocht niks kosten! Enkel spullen van school kon je gebruiken. Goede raad was 'duur'. Veel collega's gingen al kerstkaarten maken of waxinelichtjes. Toen kwam ik op het idee van de Mixed Media techniek. Woensdagavond zat ik zelf nog wat voorbeelden te maken. Eigenlijk vind ik het zelf wel heel leuk om te doen. Ik denk dat ik nog wel eens vaker dit soort dingen ga maken.

De resultaten waren over het algemeen erg leuk. Het was grappig om te zien, dat sommige onderbouwers (groep 1; 2 en 3) beter presteerden dan sommige midden- en bovenbouwers.

dinsdag 15 december 2009

Mijn startpagina


De laatste maanden ben ik bezig geweest aan deze startpagina. Voor mijn klas op school was ik nl. bezig met een startpagina. Dit was in het kader van "zelfstandig werken". Tegelijkertijd ben ik begonnen aan deze startpagina. Iedere keer deed ik een klein beetje. Ik heb al mijn leuke linkjes een beetje op categorie geplaatst voor zover dat mogelijk was. Je hebt altijd wel te maken met overlappingen.
Toen bedacht ik dat er misschien meer mensen gebruik van kunnen maken. Dus... ik zou zeggen: bekijk het eens rustig. Laat eens weten wat jullie ervan vinden. En misschien hebben jullie suggesties; leuke links of onderwerpen. Mail me gerust.

dinsdag 1 december 2009

Kikkers


Ik was het eigenlijk verleerd: scrappen. Dit is mijn eerste layout sinds de grote vakantie. De foto heb ik gemaakt in een tuincentrum in Duitsland. Ik vond het zo'n leuk gezicht; al die kikkertjes. Ik was er meteen verkikkerd op. Het achtergrondvel is van BG. Op het witte middenstuk heb ik een MS randpons losgelaten. Op het rechterstuk papier heb ik allerlei "kikkerliedjes" geprint. Het woord "kikkers" komt uit de Silhouette. De sketch is van CS.