zondag 24 januari 2010

BOM 2 Mixed mediaHet afgelopen weekend heb ik in het Sauerland, tussen de wandelingen in het witte landschap door, deze tweede 'BOMLO' gemaakt. Ik heb het HEMA fotoblad eerst geverfd met lichtblauw; daarna ijsblauwe glimmermist erover heen. Verder heb ik weer heel wat CM's, Sakura's Stardust en Signo's Uni ball gebruikt. Verder heb ik nog wat stempeltjes gebruikt.

zaterdag 16 januari 2010

Twee vriendjes

Deze foto's moesten gescrapt worden, vond ik al een tijd. Ik heb gekozen voor een boekje op het formaat 21 cm x 21 cm.
Papier van Basic Grey; Doodlebug (rode stippel) en Bo bunny (blauwe stippel)

zondag 10 januari 2010

Ik hou van Holland

Bij Scrappassion kwam ik een challenge tegen: "Ik hou van Holland" Het leek me leuk om mee te doen. De foto's die ik vorige week zondag heb gemaakt, kwamen daarbij goed van pas. Zelfs als het ijskoud is, kun je van Nederland houden!


Op zondag 3 januari heb ik deze foto's gemaakt vanuit mijn woonkamer
om 9:30u; 10:30u en 11:30u. Het weer was steeds anders waardoor
het zelfde uitzicht een totaal andere uitstraling kreeg. Het zijn -volgens mij-
échte Hollandse plaatjes en daar hou ik van. Het gedichtje is van eigen hand
en dekt, lijkt me, de lading wel.
De LO heb ik bewust rustig gehouden omdat de foto's sprekend genoeg zijn.

Ook in deze on-Hollandse kou,
hou ik toch het meest van jou.
Met jou heb ik een hechte band
want jij bent mijn vaderland.

zaterdag 9 januari 2010

Digitale stempels

Digistamps of digitale stempels zijn op dit moment in. Maar wat zijn dat eigenlijk voor stempels? Heel simpel: het zijn geen stempels maar afbeeldingen op je PC, die je uit kunt printen en in kunt kleuren; zeg maar... een klein kleurplaatje. Sommige kleurplaten zijn daadwerkelijk geschikt als digistempel. Het voordeel van een digistempel is, dat je 'm in meerdere maten kunt uitprinten; ook kun je de kleur bepalen. Als je de afdruk op goed papier print, krijg je werkelijk een mooi resultaat (als de 'stempel' mooi is uiteraard, hihihi.) Voor kaartenmakers is deze manier best een uitkomst. Voor het kunststempelen is deze manier minder geschikt.

Heel vaak maak ik mijn eigen tekeningetjes. Ik bedacht dat als ik ze zou scannen en opslaan, het eigenlijk digitale stempels zijn. Je opent ze in 'Word" en print ze uit op de gewenste grootte. Deze digistempels wil ik met jullie delen. Wat moet je doen? Volger worden en mij een mailtje sturen zodat ik weet dat je ze wilt hebben. Dan kan ik ze je mailen. O ja, en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

vrijdag 8 januari 2010

BOM 1 Mixed media
Ik ga meedoen aan het 'Book of me' project van het Dolls forum. Het lijkt me een goed idee om regelmatig iets om handen te 'moeten' hebben. Nadat eind deze zomer "Scrapcorner" er als forum mee stopte, had ik geen stok meer achter de deur om iets aan ontspanning te doen. Ik deed daar immers de online crop altijd... Nu, met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, heb ik besloten om, hoe dan ook, meer aan ontspanning te doen. De boog kan niet altijd gespannen zijn! Dus... ik ga gewoon tijd vrij maken!

Hier is nummer 1 van het 'book of me'.
Ik heb voor het A4 formaat gekozen omdat ik nog steeds een grote stapel fotopapier van de HEMA heb liggen. Dit heb ik allemaal gebruikt: Roze van "Scrapbook colors kit van M" (verf); glimmermist; verschillende soorten dessinpapier; borderpons Martha Stewart; CM's en de fineliners daarvan ; Stabilo's; Signo uni-ball, vnl zilver; allerlei soorten pigment inkt pennen; permanent pennen en een stempel van een libel en een hertje.

donderdag 7 januari 2010

Online crop Scrapsite: Kirchlotheim

Eergisteren was er een online crop op Scrapsite. Ik heb daar aan meegedaan. Helemaal tevreden ben ik niet maar i.i.g. heb ik weer eens lekker zitten scrappen en dat is ook belangrijk (voor mij). Deze foto's zijn gemaakt in april 2009. Het dessinpapier is van PinkPaislee. Voor het strookje heb ik de randpons: "Swiss cheese van EK succes" met gaatjes gebruikt. Het hertje is een stempel uit de serie "Dreamy days" van marcia Hamelijnck. Rechts-onder heb ik een masker van Heidi Swapp gebruikt.

zondag 3 januari 2010

Oud Lelystad haven

Posted by Picasa


Vanmorgen heb ik om half 10; om half 11 en om half 12 foto's gemaakt vanuit mijn raam. Dit is het resultaat. Het weer maakt de foto iedere keer weer anders.

zaterdag 2 januari 2010

Album van de voorjaarsvakantie 2009

Aan dit album ben ik al in de zomervakantie begonnen. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om het af te maken de laatste week. drie gedichtjes zijn van eigen hand.

Gedichtje 1:
Geen geraniums maar sneeuw.
Witte vlokken, o zo veel.
Een zonnetje schijnt binnen.
Lekker warmte winnen.
Gouden; oranje; rode gloed.
Winter voelt soms óók goed!

Gedichtje 2:
Lief klein vogeltje in de kou.
Hier heb ik wat voor jou...
Nootjes en zaadjes
want er zijn geen blaadjes.
De bomen zijn kaal
maar hier krijg je een warm onthaal.

Gedichtje 3:
Mereltje buiten in de kou.
Kom eens hier, kom eens gauw.
Kijk eens wat ik voor jou heb...
Lekker voer, een hele schep!
Mag ik een foto van je maken?
Ik zal jou niet aanraken.
Wees niet bang, ik doe je niets
en eet hier lekker iets.