zondag 25 april 2010

Van HG met verjaardag-kaartje

Voor een jarige vriendin, die van een klassieke inrichting en antieke spullen houdt, heb ik deze kaart gemaakt. Het gebruikte papier is van BG; de borderrand van de Silhouette; de rondjes van de nestabilities. Het digistempeltje heb ik ingekleurd met Copic markers. het formaat is A5.


woensdag 21 april 2010

Van HG met geboorte-kaartje

Mijn nichtje Kim heeft vorige week een zoontje gekregen. Ik heb voor haar dit kaartje gemaakt. Omdat ik het zaterdag op de post heb gedaan, moet ze het inmiddels hebben ontvangen. Nu kan ik het dus eindelijk met een gerust hart plaatsen. Al mijn werk komt automatisch op Hyves. En daar zit ze heel veel op dus dan was er een kans dat ze het al gezien had. Dan is de verrassing er wel af!


De digistempel heb ik ingekleurd met Copic Markers. De "kroonborder" onderlangs is van de Silhouette. De maat is A5.

dinsdag 20 april 2010

Attigu, fotomodel of spelend kind?

Dit is mijn LO n.a.v. de online crop van 12 april jl. van Scrapsite. Vandaag heb ik vrij dus kon ik 'm lekker gaan maken.
Het groene papier heb ik in Duitsland gekocht. Het is heel mooi rustig papier met glasachtige swirls erop. Deze krijgen allerlei kleuren onder invloed van het (zon)licht. Dit is jammergenoeg op de foto niet te zien. Ik heb een sheet van een overheadprojector bewerkt met een bruine Copic marker m.b.v. een mal. De asymmetrische ring is van 'Technique tuesday' en die heb ik bewerkt met glimmermist en daarna met een distress-pad van Tim Holtz. De bloem is van mijzelf met twee blaadjes erbij om het stuk foto eronder te camoufleren. De ronde scalloped nestabilitie is me niet goed gelukt. En dat lukt me nu altijd!!!

zondag 18 april 2010

Rode zonsondergang

Eergisteravond gingen wij een wandelingetje maken gewapend met fototoestel.
Er was ons min of meer beloofd, dat we een prachtige rode zonsondergang zouden gaan beleven.
Dat viel erg tegen: gewone lucht; beetje donkerder maar geen zweem van roze of rood!
Gisteravond hadden we meer geluk. Deze foto's heb ik gemaakt en idd: wel wat rozig.
Klikken om de foto's te vergroten. Dan is het rood ook duidelijker te zien.

zaterdag 17 april 2010

Art journaling 5

Een soortgelijke tekst kende ik al: "Ook al vertel je een leugen nog zo vaak, het blijft een leugen" Maar ik heb er nooit zin in om een ander na te praten. Vandaar een zelf aangepaste versie. Ik moest aan het getal 0 denken; als je dat x een miljoen doet, blijft het ook altijd 0!
Zo was het papier van te voren.

Art journaling bladzijde 4


De tekst is: 'Als al het andere niet lukt, lees dan de handleiding'. Ik las ergens op het internet een vergelijkbare uitspraak. Deze gaat zeker voor mij op.

vrijdag 16 april 2010

Art journaling bladzijde 3

Hier is dan eindelijk probeerseltje nummer 3. Het lichtblauwe papier heb ik bewerkt met verschillende kleuren distress-inkt. De cijfers zijn een probeersel: de Silhouette met vinyl. Ik heb gewoon plakplastic gebruikt van de Gamma. Dit gaat prima. Je hebt dan dus eigenlijk stickers. Een echte aanrader!

dinsdag 6 april 2010

Art journaling bladzijde 2


De tekst is van mijn moeder. Ze zat als 84 jarige nog achter haar PC'tje om gedichten op een gedichtenforum te plaatsen (met wat hulp) Ze schreef veel gedichten en one-liners. Ze overleed vorig jaar eind januari.

Art journal album

Ik ga beginnen met een albumpje met art journals. Dit wil ik doen om te oefenen met handschriften en beter te leren schrijven. Ik zit nl. nogal eens te knoeien! De voorkant is klaar.

zondag 4 april 2010

Als je niet vrij mag denken...

dán zit je pas gevangen!!!

Deze uitspraak heb ik bedacht zo'n kleine twintig jaar geleden, toen ik ergens werkte waar dat vrije denken niet mogelijk was. Ik heb er niet al te lang gewerkt; zo'n tien maanden. En dát was eigenlijk al te lang!


Het is wederom een Mixed media geworden met Art journaling. Ik heb eerst het blad geverfd en daarna met glimmermist behandeld; verder heb ik zo'n beetje al mijn pennen gebruikt en een paar stempeltjes. De kooi is van de Silhouette.