zondag 30 mei 2010

Kaart huwelijk


Nog maar eens een kaartje gemaakt. Het formaat is A5. De stempel is ingekleurd met copic markers. De blauwe border is van de Silhouette. De pijl is van Quickutz.

maandag 24 mei 2010

Ooievaarsflat in Lelystad

Ooievaars zijn een bekend verschijnsel in Lelystad. Ze zaten al jaren in het natuurpark. De laatste jaren zitten ze ook in een elektriciteitsmast pal naast de kruising van de A6 en de drukke weg naar Harderwijk. In deze elektriciteitsmast zitten (verdeeld over drie verdiepingen) acht nesten.
Posted by Picasa

zondag 23 mei 2010

Bataviawerf hele album

Zo, het album is zo'n beetje klaar. Ik heb nog het e.e.a. veranderd. De randen heb ik nog wat meer bewerkt met distress inkt. Hier en daar nog wat stempelafdrukjes erbij geplaatst. Nu moet ik de buitenkant nog doen.

zaterdag 22 mei 2010

Bataviawerf deel 2


De volgende drie bladen van het album: de Bataviawerf. Het papier is van "7 gypsies". De randen heb ik bewerkt met Distress inkt. Ik heb verder stempels gebruikt; witte pen; de boot en het etiket zijn van de Silhouette.

zondag 16 mei 2010

Witte pen op zwart papier
Of gekleurd papier natuurlijk... Als je veel aan (art) journaling; doodelen of mixed media doet, dan kun je absoluut niet zonder witte pennen. Inmiddels heb ik een hele collectie en ik moet zeggen: de een doet het beter dan de ander. Of... de ene pen is beter geschikt voor het een en de andere kun je beter voor andere toepassingen gebruiken. Mijn eerste witte pennen waren van het merk "Hybride" en die had ik in twee diktes. Het vervelende van deze pennen is, dat als je ze een tijdje niet gebruikt, je ze ook nooit meer kan gebruiken. De inkt droogt op en er is dan niet meer mee te werken. Momenteel gebruik ik meestal deze pennen. De Signo schrijft vrij dun en vloeit goed. De Molotows dekken prima en zijn uitstekend te gebruiken voor 'MM en AJ'.

Een kleine update: Ik heb de Souffle van Sakura er nog bij gezet. Lenet noemde deze nog. Omdat ik 'm al in de "Souffle-familie" had besproken, was ik het nu vergeten. Natuurlijk hoort ie in het rijtje witte pennen.

donderdag 13 mei 2010

Album Bataviawerf


Ik ben eergisteravond begonnen aan een albumpje over Bataviastad. Ik ben nog niet klaar maar een paar foto's wil ik toch al plaatsen. Wij (Jacques; Arieke; Attigu en ik) zijn daar geweest op 28 september 2008. Het weer was prima en het was interessant. We hebben alles kunnen bekijken, gelukkig maar want een paar dagen later brandde de werf gedeeltelijk af. Ook alle attributen van de film: "Scheepsjongens van Bontekoe" stonden er nog allemaal. Die werden de dag erna weggehaald. Jammer, dat stond daar juist zo goed!!!

maandag 10 mei 2010

Albums ingeslagen

Wij zijn lekker anderhalve week in het Sauerland geweest. Vorige week op de heenweg naar ons vakantieadres heb ik even een tussenstop gemaakt bij de witte boekenzaak. Ik kreeg een tip van Esmé, dat er heel veel albums afgeprijsd waren. Dat klopte idd. Kleine albumpjes maak ik zelf nogal eens maar die grote... daar begin ik niet aan. Ik heb er dus gelijk drie gekocht. Nu kan ik echt weer een tijdje vooruit!!!