zaterdag 26 februari 2011

Nieuwe bladen voor mijn jaarkalender van de Calendar Challenge .

                                                       

Wij zijn een weekje er tussenuit geweest naar het Sauerland. Behalve rondlopen in middeleeuwse Duitse stadjes, heb ik ook nog aan mijn jaarkalender gewerkt. Ik had van alles bij me zoals gewoonlijk dus ik kon lekker verder gaan.
Bij het vouwen van het boekje bleek, dat ik twee hele bladzijden over had. Wat moest ik daar gaan doen? Ik bedacht dat het wel een soort van inhoudsopgave zou kunnen worden. Hoe dan ook, alles beter dan twee hele lege bladzijden. Nu moet ik nog een manier zien te vinden om de kreukels er wat verder uit te krijgen.  Zie hier voor de Calendar Challenge van The Kathryn Wheel.

Dan moet ik nog een (hele lieve) schuld inlossen. Van twee kanten kreeg ik een award. Omdat wij een klein weekje weg waren, kon ik het nog niet doen.


De ene was van Dora 
en de andere was van IvonneAllebei heel erg bedankt dat jullie mij hebben uitgekozen.


Nu komt het probleem want ik moet nu vervolgens ook twee mensen uitkiezen. Ik vind heel veel blogs erg leuk en kijk en lees er met plezier. Mijn awards gaan naar 
Dilly omdat zij, ondanks haar ziekte altijd vrolijk is en leuke nieuwe dingen bedenkt én ze schrijft geestige verhalen. 
Mijn andere award gaat naar Fia omdat zij zulke prachtige spulletjes maakt, bijna altijd voor anderen én omdat ik haar de ongekroonde koningin vind van "het berichtjes schrijven" op blogs. Ik hoop dat zij de award aannemen.

Dan kreeg ik nog een leuk emailtje van Greet. Zij is een wat oudere dame, die het heerlijk vindt om te hobbyen. Ze schrijft me zo af en toe een berichtje. Nu kwam haar emailtje, of ze een kaart van mij mocht gebruiken voor in haar boekje. Ik zet hier twee foto's van haar werk; een prachtig boekje. Op de onderste foto staat mijn kaart aan de rechterkant, de vlinder. Leuk hè?


Het wordt gewoon tijd dat je een blog krijgt, Greet!

vrijdag 18 februari 2011

Calendar Challenge van the Kathryn Wheel

Afgelopen dinsdag had ik vrij en gewoontegetrouw zit ik dan eerst een uurtje te surfen. De site the Kathryn Wheel waar ik terecht kwam kende ik al wel maar ik vond de kalender, die er stond afgebeeld, zó leuk, dat ik besloot om ook zoiets te gaan maken. Het boekje (wat ik in aanleg al snel klaar had) maak ik van dubbelgevouwen aquarelbladen. Voor de rest heb ik technieken met gesso; acrylverf; glimmermist; scrappapier; stempels; silhouetten; tekstverwerken en sjablonen gebruikt. Voor de tekst op de papiertjes moest ik heel diep graven. Sommige dagen wist ik nog wel maar een aantal dagen is als een zwart gat!

dinsdag 15 februari 2011

Dit keer zijn het er vier.

Het is een dag te laat maar hier is een hart. Ik heb weer de bekende technieken gebruikt van gesso; glimmermist en stempels. Het gezegde heb ik in een iets gevarieerde samenstelling ergens gezien maar ik weet niet meer waar. Ik vond het er wel bij passen en dan zeker voor Valentijnsdag waar ik helemaal niets aan doe. ;-) Gedichtjes 2, 3 en 4 zijn van mijzelf.

Nr. 2:
Je bent mijn ster.
Je verlicht mijn pad met je heldere stralen.
Schijn mij eeuwig bij,
dan weet ik de weg.
Jij bent mijn ster,
mijn rijzende ster aan heldere hemel.
Blijf er altijd voor mij schijnen.
Nr. 3
 Soms komt de aap uit de mouw
Maar of je zoiets wel weten wou...
Nr. 4
Wereld
Kleur, geur
Lente, zon, vrolijk
Muziek, artistiek, kritiek, politiek
IK

vrijdag 11 februari 2011

Weer twee MMmetjes


Weer twee MMmetjes gemaakt. Gebruikte materialen: gesso; glimmermist; sjablonen; stempels; plaatjes; pennen; stansvorm pijl van de Quickutz Revolution.
De gedichtjes (allebei) zijn van mijzelf; ik moest iets bedenken voor bij het stempeltje van de auto. Dat werd dit elfje:

Rijbewijs.
Auto, vrijheid.
Elke dag blij.
Niet afhankelijk, ik rij.
VRIJ

Nummer twee:
In gedachten verzonken.
Woorden, die nooit hardop klonken.