donderdag 25 oktober 2012

Oost west... tikt het nergensUpdate 1 november: Vanmorgen ben ik nogmaals bezig geweest aan dit doek. Enkele dingen heb ik nog veranderd. Ook heb ik een nieuwe foto gemaakt waarvan de kleuren beter overeenkomen met de werkelijkheid.

Op school stond een heel stel grote canvassen (ca. 80 cm x 60 cm) te wachten op de vuilnisman. Ik bedacht dat ik er best iets mee zou kunnen doen en nam ze mee naar huis. Daar stonden ze al een hele tijd op de gang lelijk te wezen. Nu met deze vakantie en nog een paar dagen tegoed, bedacht ik dat ik eindelijk maar eens aan de slag moest. Ik had al een tijd het idee om spreekwoorden en gezegdes te gaan artjournalen. Zo gezegd zo gedaan. Maar eerst moest er heel wat gebeuren aan de canvassen. Ik ben zeker een uur bezig geweest om deze canvas zo ver te krijgen, dat ik er mee aan de slag kon.
De spreekwoorden waren: 'Oost west, thuis best!' en 'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.'

De foto is aan de zijkant wat wazig, misschien omdat het vrij donker is op de gang. En dan moet je je iPhone wel heel lang stilhouden. Het kompas is van 'goudkarton' maar dat zie je dus weer niet door de schittering van de lamp. Ook de kleuren komen niet helemaal overeen maar ach... het geeft een idee.
Ik heb gebruikt: gesso; acrylverf; glimmermist; Pentel color brush; sjablonen; stempels; dessinpapier; Bigz stans van klok; kartonnen letters; printer; verschillende diktes permanent pen; Sakura Moonbeam; Pelikan correctie pen; washitape

zondag 14 oktober 2012

Leuke hoedjes


Deze art journal heb ik ook weer in mijn grote Canson gemaakt. (28 cm x 35.5 cm). De achtergrond heb ik met verschillende media gemaakt. Eerst een stel sjablonen gesprayd met glimmermist. Daaroverheen heb ik gesso gesmeerd. Daarna was het tijd voor blauwe acrylverf langs de randen. Hieroverheen heb ik wat gestempeld. Dan met bubbeltjesplastic met wit in de diagonale hoeken. Nog een paar stempeltjes erover heen en wat vervagen met natte kwast. Het plaatje ben ik te lijf gegaan met de zwarte pilot perma ball.

Het plaatje komt uit een prachtig (4 cm. dik gebonden) boek over 'Toetanchamon' met grote glossy platen op elke bladzijde. Ik heb het in het Sauerland uit een aanbiedingenbak gehaald voor 3 euro maar tot nu toe vond ik het moeilijk om erin te gaan knippen. Boeken ruïneren ligt niet echt in mijn aard en het heeft mij heel veel moeite gekost om het boek ook te gebruiken waarvoor ik het gekocht had.

De tekst slaat op het feit, dat tegenwoordig niemand meer een hoed op heeft. In vroeger tijden liepen alle vrouwen met een hoedje op. Zelf heb ik wat met hoeden en als het ff kan, zet ik er een op. 


De onderstaande site vond ik op het AJ-forum en je kunt daar een link achterlaten van je eigen blog. Je moet wel drie sites bezoeken (wat een straf, hihihi) en een link op je eigen site naar Artists in Blogland plaatsen. 
Bij deze dan:  Artists in Blogland 

zondag 7 oktober 2012

Eerst even eten


Op mijn vrije dag was ik echt weer toe aan lekker geklieder.
Deze AJ heb ik ook weer in mijn grote Canson gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende 'misten'; acrylverf; sjablonen; gesso en stempels, ook bubbeltjesplastic. De vogel komt uit een tijdschrift, de bloemen heb ik er bijgetekend en ingekleurd met de 'Pentel brushes'.