zondag 27 januari 2013

Afscheid


Deze AJ heb ik gisteren gemaakt. Voor de achtergrond heb ik verschillende kleuren zelfgemaakte Lumière verf groen gebruikt. Daar ben ik nog eens met gesso overheen gegaan. De border links en het lijfje heb ik van de achterkant van tweezijdig scrappapier gemaakt en ge-water-verfd met Pentel Brushes. Met een sjabloon  de ballen gemaakt met gesso. Dit enigszins bewerkt met gele en roze Pentel Brush.

donderdag 10 januari 2013

Angels


Op het Artjournalingforum heb ik meegedaan aan een soort uitdaging. Het is een vervolg op het artjournalen n.a.v. de Top 2000. Iedere twee weken wordt er een ander nummer gekozen en je doet al dan niet mee. Deze eerste keer was het nummer: Angels van Robbie Williams. Ik vind dat een leuk nummer en engeltjes vind ik ook wel leuk. Hier dus mijn bijdrage.

Materiaal: 300 grams zwart papier gewit met gesso. Engeltje opgezet met potlood. Lijfje met sjabloon en gesso bewerkt. Zelfgemaakte lumiereverf (ecoline en parelmoerpoeder) groen en blauw voor lijfje en vleugels. Twee kleuren acrylverf voor 't gezicht. Mond en ogen met Sakura glitterpen. Het blad heb ik langs de randen gescheurd en opgeplakt op een zelfde blad in een A5-album.

zondag 6 januari 2013

De kat uit de boom kijken (nummer 3)

Weer een klaar. Voorlopig de laatste, denk ik. Morgen begint de school weer dus dan heb ik wat minder tijd. Gebruikte materialen: acrylverf; sjablonen; gesso; scrappapier; stempels; washitape; Sharpie poster pennen; Pilot perma ball; Sakura glitterpen; printer; inktpad

vrijdag 4 januari 2013
Dit is nummer 2 in de serie over spreekwoorden op canvas. De grote canvassen (60 cm x 80 cm) stonden op school, om weggegooid te worden. Dat vond ik jammer en ik heb ze mee naar huis genomen. De kat is een beetje a la Rosina Wachtmeister maar ik heb toch mijn eigen draai eraan gegeven.
Ik ben een tijd kwijt geweest om het doek te prepareren. Alle papier en lijm moest eraf. Daarna een laag gesso en toen kon het feest pas beginnen. Gebruikte materialen: acrylverf; sjablonen; pennen; Stabilo 68, washitape; scrappapier; print met tekst; stickles; stempels; pentel brushes.

dinsdag 1 januari 2013

Drie artjournals
Deze drie art journalings zijn van het eind van de grote vakantie. Ik had ze nog steeds niet geplaatst maar bij deze dan. Nummer 1: geinspireerd door Donna Downey. Nummer 2 gaat over de toenmalige minister van onderwijs: Marja Bijsterveld. Nummer 3 is gewoon een vrolijk plaatje met bijbehorende tekst.