zondag 29 maart 2009

Zomervakantie 2007Dit albumpje heb ik vorig jaar al gemaakt in de meivakantie. Vandaag zag ik het liggen en dacht: "Ik ga het maar eens fotograferen en plaatsen. Ik heb hier de Hotfix; Sakura Soufflé; Stabilo 68; Sakura Moonlight; Sakura Metallic en pigment inkt pennen gebruikt.

Sakura Soufflé


De Soufflé is in 10 kleuren verkrijgbaar. Het zijn allemaal pasteltinten maar die zijn wel dekkend (opaque). De Soufflé is een leuke pen met veel mogelijkheden. Je kunt er mee op heel veel materialen werken: papier; karton; foto; sheet en metaalplaat zijn de belangrijkste voor scrappers. Als je er mee werkt, kun je het beste langzaam schrijven; tekenen of inkleuren. De Soufflé heeft een lange droogtijd nodig. Geduld is dus geboden! Als je tekent, zie je de kleur amper; bij het drogen wordt deze steeds meer zichtbaar. Als het werk droog is, kun je het voelen. Het ligt er als het ware bovenop. Vandaar dat men het ook wel over een 3D effect heeft.

woensdag 25 maart 2009

Stabilo 68 en Stabilo 88

De Stabilo 68 is een viltstift van een goede kwaliteit met een punt van 1.0 mm dik. Behalve iets inkleuren, kun je hiermee aquarelleren. Met een nat kwastje kun je van je werk een aquarelletje maken. De stift is verkrijgbaar in 40 kleuren maar wordt vaak in setjes van 12; 20 of 24 verkocht. De kleuren drukken niet door op de volgende bladzijde. De Stabilo 68 is het dikkere broertje van de Stabilo 88.  Dit zijn fineliners met een 0,4 mm punt. Omdat de kleuren precies hetzelfde zijn, kun je ze goed samen gebruiken. De point 88 is prima te gebruiken om mee te schrijven en of te doodelen. Zowel de .88 als de .68 is los te koop. Je kunt je collectie dus uitbreiden of vernieuwen indien nodig.

maandag 23 maart 2009

Sakura Gelly Roll Stardust


Met deze 1 mm pennen zijn fantastische effecten te bereiken. De pen geeft een prachtige glitter. Je kunt er vrij dunne lijnen mee trekken maar ook iets helemaal inkleuren. Je moet je werk even laten liggen; in het begin kan het nog vlekken. Deze pennen zijn erg mooi in combinatie met chalk. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Er waren twee series: de lichte en de donkere kleuren. De donkere kleuren worden niet meer gemaakt. Kom je er nog ergens een tegen? Direct meenemen!
Op de kaart hieronder is het glittereffect enigszins te zien. Wel vergroten uiteraard. In werkelijkheid is het natuurlijk vele malen mooier!

zondag 22 maart 2009

Sakura Gelly Roll Moonlight


Deze pennen zijn heel fijn om mee te werken als je wilt tekenen, doodelen of schrijven. De kleuren zijn dekkend (opaque) en dat wil zeggen, dat je er mee op gekleurd papier kunt werken. Zelfs op zwart papier kun je prima dekkend werken. Er zijn 10 kleuren verkrijgbaar; het zijn allemaal felle kleuren. Je hoeft geen druk uit te oefenen want de inkt vloeit fantastisch uit de pen. Soms (als de pen een tijd niet gebruikt is) moet je de pen even op gang brengen; dit kan door zachtjes op een blaadje te tikken. De droogtijd is wel een paar seconden dus eventjes voorzichtig met vegen. Leuke effecten kun je bereiken door saaie en of zwart/wit foto's 'in te vullen': dingetjes erbij tekenen of inkleuren. Succes verzekerd!

Pigment inkt pennenDeze stiften kunnen gebruikt worden voor journaling en om te tekenen. Ze zijn er van heel dun tot vrij dik. De dunste pen is 0,05 mm en de dikste 1,0 mm. Je kunt er van ragfijne breekbare lijntjes tot stoere strepen mee maken. Je kunt er mee op papier; foto en karton (voorzichtig uitproberen!) schrijven en tekenen. De inkt is kleurecht en watervast op papier! Dit wil zeggen dat je je tekeningen kunt inkleuren met stiften of aquarel-kleurpotloden zonder dat het gaat vlekken. Het zijn geen permanente stiften. Je kunt met deze pennen niet op sheet; plastic; glas of metaal werken. Deze pennen zijn er ook in blauw; groen en rood. Verkrijgbaar van o.a. de merken: Edding; Staedtler; Zig; Sakura; Rotring. N.B. Bij Sakura komt het nummer (bv 01 = 0,25 mm) niet overeen met de dikte van de pen.

Zie voorbeeld hiernaast. Gebruikte diktes van 0,1 t/m 0,7

Welke pen of stift voor welk werk?

Omdat ik wel vaak vragen krijg over pennen en stiften, ga ik proberen er hier wat meer over te vertellen. Welke pen moet je gebruiken op papier; foto's; sheet enzovoort. Aan bod komen o.a. diverse Sakura's; pigment inkt pennen; Copic markers; permanent pennen etc. Ik hoop hiermee in een behoefte te voorzien.

zondag 15 maart 2009

vrijdag 13 maart 2009

Wandeling op Feriënpark Frankenau 2

Omdat ik altijd graag een dubbele layout in mijn album heb, is er nog een rechterkant bijgekomen. De basis van deze layout is op dezelfde manier gemaakt als de linkerkant. De foto is tijdens dezelfde wandeling gemaakt. De foto heeft iets mysterieus, vind ik.

Ik heb er een gedichtje bij gemaakt:

Bevries dit moment van kilte.
Wandeling in bruin; grijs; wit.
Mysterieus, bijna koninklijk.
Geniet van deze stilte.Als je goed kijkt, zie je de boom van de linkerLO (hieronder) in de verte.

Gebruikte materialen:
Wit cardstock; muziekpapier; steekkaart ruitje; distress ink: Antique linen; scharnieren; vilten decoratieband; bloem & brad; mussen (Marjolein Bastin)

woensdag 11 maart 2009

Wandeling op Feriënpark Frankenau


Deze LO heb ik gemaakt bij de OLC die ik heb georganiseerd voor Scrapcorner.
Omdat er gisteravond plotseling iets tussenkwam, heb ik de LO vanmiddag nog afgemaakt.

Gebruikt: een wit vel cardstock; ijsblauwe glimmermist; stuk (echt oud) muziekpapier uit een oud pianoboek wat nog van mijn vader was geweest; bloemen; scharnier; stempel; tag; stuk lint

Dit was de sketch, die ik had gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van Copic markers

zondag 8 maart 2009

Troy in Ballorig


Op zondag 1 februari j.l. gingen we (Jacques en ik) met Martijn en Anouk naar Ballorig. Wat een kleuren daar! Zo vrolijk!!! Troy vond de ballenbak superleuk. Ook de groene tunnel vond hij prachtig om doorheen te kruipen. Hij was helemaal niet bang!

De basis was een wit vel cardstock. De stukken dessinpapier zijn van Nicole Hinrichs. Voor deze vrolijke gelegenheid vond ik ze goed van pas komen. De geschulpte rand heb ik met een mal gemaakt en ingekleurd met Copic Markers behalve de blauwe kleur.