donderdag 30 april 2009

Troy met zonnebril en pet


Vanmorgen vroeg was ik al aan deze LO begonnen. Dat was maar goed ook want vanaf 12:30 uur heb ik alleen nog maar voor de TV gehangen i.v.m. de aanslag in Apeldoorn. Ik was juist de laatste hand aan het leggen aan de LO toen Anouk belde met de vraag of ik het vreselijke nieuws al gehoord/gezien had? Natuurlijk hebben we meteen de TV aangezet en daar konden we de verschrikkelijke gebeurtenis zien en volgen. Wij vragen ons af wat zo'n man bezield heeft en hoe hij onschuldige mensen zoiets aan kan doen! Arme mensen en kinderen!!! Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn, ben ik bang.
Later heb ik me toch even van de TV los kunnen rukken, om een foto te maken van de LO.

Gebruikte materialen: Wit en lichtblauw cardstock; een mal met geschulpte cirkelrand; knoopjes, hartje en fotohoekje; ringen uit de gereedschapskist; broche van brilletje, vogeltje en sterretje; stempelset "Nostalgiques" van Rebecca Sower en bubbeltjesplastic; lintje. Verder pigmentinkt pennen en zilverkleurige Signo Uni-ball metallic.
Het brilletje was geel, ik heb het met Copic markers rood gekleurd.

woensdag 29 april 2009

EendjeDeze LO heb ik met een foto van Troy gemaakt. In eerste instantie dacht ik dat de foto niet goed belicht was... zo licht naar mijn idee. Fout!!! Helemaal fout!!! Dit is een nieuwe trend in de fotografie. Martijn (mijn zoon) die op de zoveelste cursus zit,
zegt dat dit helemaal "in" is. Zijn foto's worden ook goed beoordeeld, dus het zal wel dan.

De achtergrond is een blauw vel cardstock. De middelste baan heb ik zelf ontworpen en ingekleurd met Copic markers. Het vogeltje is van Sizzix Bigz. Het 'gestikte randje' heb ik met Sakura moonlight gedaan.

dinsdag 28 april 2009

Onze nieuwe inrichtingDit albumpje heb ik vandaag afgemaakt. Ik was er al een hele tijd mee bezig. Er waren altijd wel weer andere dingen die voor gingen. Nu, met deze vakantie, kon ik eens lekker doorwerken aan dit albumpje. Het formaat is A5. Ik heb glimmermist en Copic markers gebruikt. Verder verschillende resten designpapier w.o. Basic Grey en Cosmo Cricket. De pijlen zijn van Quickutz Revolution; de large Daisy (in lagen) is van Bosskut en behandeld met glimmermist en glitterlijm van Marabu. De Sakura's heb ik ook gebruikt, m.n. de Moonlight en de Soufflé alsmede verschillende pigment inkt pennen. De gestansde letters zijn van Sizzix.

maandag 27 april 2009

Naar tuincentrum Overvecht

 
Posted by Picasa


Gisteren gingen we naar Overvecht. Dat is een groot tuincentrum in Utrecht. Voordat we daar waren, kwamen we langs verschillende bloembollenvelden, die in bloei stonden. Zeg maar 'ns dat Flevoland niet mooi is... eerst rijd je een stuk langs het IJsselmeer; dan via de Knardijk door de Oostvaardersplassen met z'n kuddes paarden en runderen en van daaruit de bloembollenvelden in. Echt een prachtige rit!!! Natuurlijk had ik mijn fototoestel bij me; dit moest ik absoluut vastleggen!
We wilden nieuwe balkonbakken hebben. Die hangen hier ieder jaar over de rand van de patio met hanggeraniums. De oude bakken waren zo lelijk geworden; die moesten nu maar eens vervangen worden. De geraniums waren óók nog in de aanbieding. Dat kon dus niet mooier! Al wandelend zagen we vazen met takken kunstbloemen: Magnolia's. Wij vonden ze erg mooi en konden de verleiding niet weerstaan om ze te kopen. Verder heb ik nog kaplaarzen meegenomen. Die vond ik ook superleuk! En daar zal zeker een LO van verschijnen t.z.t.

dinsdag 14 april 2009

Glaasje op... laat je... O.L.C. van ScrapcornerGlaasje op... laat je...

Deze foto is gemaakt toen mijn nageslacht wat teveel ophad.
Ik vond de foto toch erg leuk!
Op de foto zelf heb ik een beetje zitten doodelen.
Het hoedje en het shirtje aangepast voor een beetje kleur.
Het witte vel cardstock heb ik behandeld met een glas en een Copic Marker.
Vanuit het midden heb ik allemaal cirkels gemaakt vanwege het kussen met hetzelfde dessin.
De rest is eigenlijk erg eenvoudig: kleine stukjes dessinpapier
als spiegelbeeld voor de foto om evenwicht te creëren.
Ondanks alle stukjes papier doet de LO daarom rustig aan.
De rand om de LO is van strookjes van 1 cm breed.

De sketch heb ik zelf gemaakt met Copic Markers

Zaterdag 11 april in Aken

 
Posted by Picasa


Het afgelopen weekend waren we in Limburg om familieleden te bezoeken. Zaterdag overdag wilden we iets anders doen en gingen we nét even de grens over naar Aken. Wat is dat een leuke stad. Het oude gedeelte met z'n authentieke huizen, kerken en pleintjes met werkelijk tien- en tientallen terrassen. Leuke verrassende winkeltjes hebben we ook gezien. Het weer was ook helemaal fantastisch. We hebben dus genoten!

woensdag 8 april 2009

Sakura Gelly Roll Metallic


Een andere telg uit de Sakura Gelly Roll familie is de "Metallic". Deze pen is er in 14 kleuren. De kleuren hebben een zachte parelmoer-achtige metallicglans. De punt is dun, dus uitstekend om mee te schrijven. Je kunt met de "Metallic" schrijven op wit maar ook op gekleurd en zwart papier. Inkleuren kan ook. Even laten liggen om te laten drogen.

zondag 5 april 2009

Copic Markers

COPIC MARKERS OP SHEET
Sinds een tijdje zijn de Copic Markers in Scrapland gearriveerd. Dit komt omdat veel scrappers ook kaarten maken. En stempelafdrukjes inkleuren kan heel goed met... juist: Copic Markers. Dit is ook bij iedereen wel zo'n beetje bekend. Veel minder bekend is, dat je andere leuke dingen kan doen met Copic Markers. Zo kun je kleuren op sheet; metaal en stof (lintjes bv. die niet helemaal de goede kleur hebben). Zelf prachtige sheets maken met een stempelafdruk c.q. zelf getekend en inkleuren behoort nu tot de mogelijkheden.
Copic Markers zijn behoorlijk aan de prijs. In Nederland betaal je 3,95 per stuk. Als je de markers aan wil schaffen, loont het om voor een groter aantal te sparen en ze in het buitenland te bestellen. Ik zelf heb omgerekend 2,11 euro betaald per stuk. Dit was voor een doos van 72 stuks. Deze prijs is inclusief BTW en verzendkosten. Natuurlijk speelt de koers mee, dus het kan verschillen van dag tot dag. Toch is het prijsverschil aanzienlijk en wordt het op deze manier steeds aantrekkelijker om C M's aan te schaffen.

zaterdag 4 april 2009

Nieuwe sketch


Dit is mijn nieuwste sketch. Blokken onderaan kunnen met restjes papier worden gedaan maar ook met foto's. Deze sketch is een vereenvoudiging van mijn laatste layout "Ons huisje".
Deze sketch is gemaakt m.b.v. Copic markers

Ons huisje


Deze LO heb ik gemaakt met resten dessinpapier.
De stempelafdrukken zijn van "Dreamy days"
en het uiltje van Sassafrass.
De letters zijn van een Sizzix alfabet: Doodle Block.
De foto is van ons huisje in het Sauerland.
De bomen links zijn ingekleurd met Copic markers

vrijdag 3 april 2009

Heerlijk, het is weer lente!


Vandaag is het zo'n heerlijk lenteweer; daar móést ik wel wat mee!!! Ik had nog een gecropte foto van mezelf liggen en het idee kwam al snel, om mezelf in een lenteachtige omgeving te plaatsen. De huisjes heb ik met Copic Markers getekend en ingekleurd; daarna uitgeknipt en opgeplakt op een wit vel 12" cardstock. De tulpjes zijn van vilt.